Tjänster

Elbilsladdning

I takt med att det kommer allt fler nya elbilar på marknaden finns det ett allt större behov av att kunna ladda sin elbil var man än befinner sig. I dag sker cirka 90 % av all elbilsladdning hemma eller på arbetsplatsen. Resterande 10 % sker på publika platser.

För säker elbilsladdning rekommenderas du alltid att använda en laddbox. Detta är det absolut säkraste sättet att ladda bilen på. Du ansluter enkelt din bil till laddstationen med en laddkabel för elbil.

Certifierad Charge Amps installatör

För oss är det viktigt att du som kund känner dig säker med vårt arbete därför har vi  genomgått utbildning och certifierat oss för att på ett bättre sätt ska kunna hjälpa dig med både inköp och installation av Charge Amps produkter.

Som Privatperson kan vi hjälpa dig med ROT-avdrag.

Nu införs igen ett bidrag för att installera miljövänliga energilösningar. Från och med januari 2021 öppnades möjligheten att få skattereduktion för grön teknik. Det här gäller enbart för arbetskostnad. Vi på Elfasit hjälper dig med frågorna kring elbilsladdning samt köp och installation av en sådan.

Bidraget är för närvarande upp till 50 000 kronor per person och år. Det innebär att beställaren får avdraget direkt på fakturan från företaget som utfört installationen. Det företaget begär sedan i sin tur ersättning från Skatteverket. Bidragets storlek kan påverkas av hur mycket skatt som den sökande betalar in under året.

Mer information finns på Skattemyndighetens webbplats.
Där finns också möjlighet att räkna ut skatt för att göra en
preliminär beräkning av hur mycket skattereduktion du kan få.

Smarta Hus

Smarta hus handlar om smarta och automatiserade lösningar som underlättar i hemmet. Med modern teknik skapar vi ett användarvänligt system för styrning av ljus, ljud, bild och värme.

Det är även möjligt att övervaka och styra bostaden på distans via din mobil eller dator, samt få larm om något händer.

Intelligensen ligger i själva styrsystemet som tar emot information från olika sensorer, detektorer, kontakter och givare. Vidare bearbetas informationen som styr funktioner som belysning, lås, värme, ventilation och larm.

Utifrån dina unika önskemål kan vi skräddarsy lösningar för ditt hem. Kanske vill du att övervåningen ska tändas när du trycker på en knapp i hallen? Eller kanske vill du att dina eldrivna gardiner dras för en viss tid på eftermiddagen?

Kort och gott kan allt programmeras utefter just dina behov.

Vill du veta mer? Ta gärna kontakt med oss vid eventuella frågor eller för att boka en kostnadsfri konsultation och rådgivning.

LED-belysning

LED står för Light Emitting Diodes, vilket på svenska betyder lysdiod. LED-lampor har ingen glödtråd utan alstrar ljus genom halvledardiod. Lysdioder uppfanns på 1920-talet men först på 60-talet utvecklades dioder som kunde ge synbart ljus. LED-tekniken har länge använts som indikatorlampor på elektronik och displayer men numera är tekniken såpass välutvecklad att LED-lampor kan användas för hem- och rumsbelysning.

LED tekniken är idag ett standard val för belysning i en energieffektiv fastighet. Marknaden erbjuder LED-produkter för många olika användningsområden.

Fördelar med LED-belysning

  • Energisnål: man kan spara upp till 90% på att byta ut en vanlig glödlampa mot LED och få samma ljusstyrka.
  • Ökad säkerhet: eftersom den avger betydligt mindre värme. Medan 95% av energiförbrukningen för en glödlampa försvinner ut som värme och endast 5% blir ljus, LED utbyter 50% av energin till ljus.
  • Längre brinntid: upp till 30 gånger längre än glödlampan.
  • Bra ur hälsosynpunkter: eftersom den innehåller inga giftiga ämnen.
  • Stöttålig: den har ingen glödtråd, som gör den okänslig för temperaturvariationer och vibrationer.

Den initiala inköpskostnaden kan vara hög jämfört med vanlig belysning men fördelarna och kvaliteten hos LED- belysning väger upp och dessutom får man en snabb besparing genom låga energikostnader, minskat underhåll och en mycket lång livslängd.

Är du trött på dina gamla ljuskällor och tycker att det är dags för ändring? Kontakta oss för att få hjälp med detta.

Elcentral

Det finns två olika varianter av elcentraler, eller gruppcentraler. Antingen har du ett gammaldags så kallat proppskåp med keramiska proppar i, eller också ett modernare säkringsskåp med automatsäkringar (dessa kallas också för dvärgsäkringar eller dvärgbrytare). Båda sorterna har samma funktion; att leda inkommande ström till rätt ställen i bostaden, men även att slå av strömmen på en bråkdels sekund om något fel skulle inträffa någonstans i hemmets elnät.

Det finns för- och nackdelar med både keramiska proppar och dvärgsäkringar. Keramiksäkringen löser ut snabbare än dvärgsäkringen om något händer. Men när en keramisk propp har gått så måste den ersättas med en ny. Det här gör att det kan gå åt en hel del säkringar innan man lyckats hitta orsaken och kostnaderna blir mer.

Dvärgsäkringar däremot är små kontakter man bara fäller upp igen efter att de löst ut samt att en modernare elcentral har en renare och finare design och oftast har en extra skydd mot person och egendom som kallas Jordfelsbrytare.

Har du planer att renovera eller byta ut din gamla central, kontakta oss för att få rätt hjälp.

Eltest

En elanläggning är färskvara och åldras precis som allt annat i ett hus. Ju fler år som går, desto större risk att något händer med din anläggning som kan leda till allvarliga skador och i värsta fall att någon förolyckas.

Har elinstallationen i din bostad passerat bäst-föredatum? Tänk också på att nya elinstallationer som är felaktigt utförda kan vara förödande för liv och egendom.

Var rädd om dina nära och kära, låt oss utföra en elbesiktning.
Hos oss är det endast behörig elinstallatör som utför Eltest. Med andra ord, du som kund är garanterad att hen som utför besiktningen har rätt utbildning och kompetens.

För en normalstor villa eller lägenhet tar besiktningen ca en halv dag att utföra men för att kunna lämna ett pris behöver vi veta lite mer om din bostad:

  • Hur stor är bostaden?
  • Hur många elcentraler finns i bostaden?
  • Vilka apparater/aggregat finns i bostaden?
Vi har under många års tid utfört kontroller och genomgångar av elanläggningar. Det innebär att vi gör en grundlig genomgång av din elanläggning, isolationsmätning, belastningskontroll, kontroll av uttag, brytare, kablar etc. Allt efter en given mall.

När vi är klara överlämnar vi protokoll, sätter upp en dekal vid elcentralen att anläggningen är kontrollerad och du får en försäkran på godkänd besiktning.

Är något i anläggningen direkt farligt kopplar vi ur det direkt och ger förslag på åtgärder. Om behov finns ger vi förslag på förbättringar när det gäller säkerhet, energi och komfort mm.

Eltest gör livet tryggare
Det luriga med elinstallationer är att du oftast inte kan se riskerna med blotta ögat. Eftersom du är ansvarig för elanläggningen i din bostad, bör du låta en elinstallatör göra en Eltest.

Testet är en grundlig besiktning.
Elinstallatören testar centralen och säkringar, kollar uttag och kablar, gör stickprovskontroller i dosor och strömbrytare. Den tar pulsen på elanläggningen och ger besked om dess säkerhet, komfort, ekonomi och tekniska standard.

I din hand får du ett utförligt protokoll. Du ser om elanläggningen har fullgod säkerhet eller om fel behöver rättas till, antingen för att anläggningen ska uppfylla gällande föreskrifter eller för att öka komforten.

Visar testet att din elanläggning inte är säker eller att den kan bli bättre, kan elinstallatören lämna kostnadsförslag på åtgärderna.

Passa på att fråga elinstallatören om tips för säkrare el. Vill du vara riktigt på säkra sidan låter du installatören gå igenom din bostads elinstallationer och åtgärda det som kan behövas, till exempel att montera petskyddade uttag och installera jordfelsbrytare. En jordfelsbrytare anses förhindra nio elolyckor av tio.

Skatteregler
Eltest är avdragsgillt i samband med köp eller försäljning av bostad. Rot-avdraget gäller då fel ska rättas till som upptäcktes vid en Eltest.

Denna text är ett urklipp från www.in.se


Ring eller mejla oss så tar vi kontakt med er och lämnar prisuppgift.

Övrig installation

Oavsett om du har funderingar kring elinstallationer eller bara tankar som går runt och söker svar så finns vi där för dig. Du är alltid välkommen att kontakta oss eller boka ett möte för en kostnadsfri rådgivning.

  • Elarbeten vid köks och badrumsrenoveringar
  • Installation av spotlights i taket
  • Smarta hem installationer
  • Installation av laddbox (elbilsladdare) på uppfart
  • Installera solpaneler på taket
  • Installation av handdukstork
  • Installation av golvvärme
  • Installation av induktionshäll
  • Förbereda el för installation av tvättmaskin
  • Felsökning vid strömavbrott
  • Byte av vägguttag
  • Installation av dimmer
  • Byte av strömbrytare
  • Installera ny belysning(armatur)
  • Service och underhåll av elledningar
  • Reparation av felaktiga elinstallation
  • Elbesiktning av nyköpt villa
  • Fräsa in el i vägg
  • Byte från ojordade till jordade installationer